Network Menu

Donationer

2017

På själva Lucia-dagen åkte fem sweor till en skolan i Norfolk för att berätta om Sverige och donera en bok var till barnen. Anna Lissnils hade på sig sin hembygdsdräkt, Johanna Hemdal och jag hade satt ihop en kort presentation om Sverige med bland annat karta, kungen och uppfinningar och vi visade ett bildspel över Sverige.

Sedan var det dags för Johanna att berätta sagan och visa bilder från boken om när katten Findus och Pettson skulle ut och campa. Både barn och vuxna skrattade gott åt de finurliga bilderna och på Johannas fina sätt att återberätta historien.

Alla i vår SWEA-grupp var välkomna att komma med och möta barnen och ”buddies”! Det var synd att fler inte kunde uppleva denna dag. Den största behållningen var nog nyfikenheten vi möttes av. Barnen frågade frågor om allt mellan himmel och jord! Berättade om sina egna erfarenheter och dialogen var lätt och glad. En dag att minnas för oss med glädje i hjärtat!

Donationer till olika ändamål ska vara förenliga med SWEAs syften att lyfta fram svensk kultur och tradition på olika områden ute i världen. Om du har förslag på donationer, så hör av dig till ordförande eller någon i styrelsen.

Mer att läsa på SWEA Internationals sidor för