Network Menu

RM 2014 – Greensboro

Regionmöte i Greensboro 3-5 oktober 2014.

pick nick lena annica o anette vid volvo truck skylt

 

 

 

 

 

Jag har varit på mitt första regionmöte med SWEA!

 

Fyllda av förväntan gav vi oss iväg på fredagsmorgonen, Anette Johnsson, Lena Maraia och jag. Vi lämnade Virginia Beach kl 10 för att ha gott om tid att köra ner till Greensboro i North Carolina. Anette skulle vara med på ett förmöte kl 15.00 och vi ville ha tid att stanna och äta vår matsäck i lugn och ro. Men vi överraskades av en broöppning vid …bron… som ingen av oss visste var en klaffbro! På grund av denna lilla incident, kom vi fram precis kl 3 och Anette fick rusa iväg till sitt möte. Lena och jag gick och drack kaffe när vi checkat in på hotellet.

oame ordforande mfl

Tidigare på eftermiddagen hade man haft en guidad tur på International Civil Rights & Museum som var mycket uppskattad. Jag tycker det hade varit mycket bättre att ha denna guidade tur medan regioncheferna hade sitt förmöte. Kan vara något att tänka på när det är dags för oss i Virginia Beach att arrangera ett regionmöte.

 

På kvällen blev vi upphämtade med buss utanför hotellet och körda hem till Carina Lundegard (en av de lokala North Carolina Sweorna) som hade förvandlat sin trädgård till en härlig festplats för oss med partytält, mysig belysning, ett band som spelade lokal country musik och en sprakande brasa i höstmörkret. Efter en läskande fördrink bjöds vi på pulled pork med olika tillbehör och till dessert fick vi den lokala specialiteten short cake med jordgubbar och vispgrädde. Alla fick också ett paket med ingredienser till smores och de som ville kunde gå ut till brasan och grilla sig en extra sötsak till kaffet.

 

Volvo Trucks hade generöst ställt upp med lokaler och på lördagen samlades vi på Volvo Communication Center för att ha vårt regionmöte. Mötet började med att vår regionchef Cecilia Browning presenterade samtliga avdelningsordförande. Cecilia passade också på att avtacka tidigare regionchef Margaretha Talerman.  Avdelningsordförandena höll sedan sitt regionmöte, där olika ekonomiska rapporter presenterades, de olika avdelningsordförandena presenterade sina årsrapporter och redogjorde för sina stipendier och donationer.

 

Nästa år kommer regionmötet att hållas i kombination med världsmötet i Arizona under oktober månad.

gunilla o lisa pa hotellet under motet margaretha far pris

När det officiella mötet var avklarat, gavs det tid för övriga frågor och vi avslutade mötet med en s k SWOT där man tillsammans i mindre grupper försöker belysa de olika styrkor, svagheter, möjligheter och hot som vi kan fördjupa oss i och använda oss av för att göra SWEA starkare som organisation. Vi kom fram till att ett bra sätt att försöka synliggöra SWEA är att bli duktigare på att synas i olika social media och att attrahera yngre medlemmar.

annica o Volvo Truck

Efter lunch var det dags för Volvo Seminarium och killarna från Volvo gjorde sitt bästa för att presentera Volvo Trucks för oss på ett underhållande och lättsamt sätt. Vi fick bl a lära oss att man får punga ut med ca 200.000 USD om man vill köpa en moderna dagbil med släp, att man i princip kan köra från kust till kust på en tank bensin (eller diesel som ju lastbilarna kör på) och att ca 12-13 % av alla lastbilschaufförer är kvinnor. Som avslutning fick vi provåka fem olika modeller av lastbilar.  Vissa kändes mer eller mindre som ett litet hem med vardagsrum, sovplats och kök!

music by Kristoffer Emanuelsson

På lördagskvällen bjöds det på vinprovning på Stonefield Cellars och efter det åt vi italiensk buffet. Vi underhölls av Kristoffer Emanuelsson som är SWEA North Carolinas stipendiat 2014. Kristoffer Emanuelsson tolkar bl a Dan Anderssons musik men spelade även musik av Astrid Lindgren, Johann Sebastian Bach och en vaggvisa han skrivit själv, för oss.

 

Det var roligt att träffa och lära känna Sweor från de andra avdelningarna. Det är alltid nyttigt för en organisation att stärka banden mellan de olika medlemmarna. Regionmötet är hårt styrt och ger inte utrymme för spontana frågor eller diskussioner. Jag hade önskat att det funnits mera tid för diskussion, förslag och idéer. Det är genom utbytet mellan de olika avdelningarna som vi kan lära oss av varandra och tillsammans hitta inspiration och nya vägar till utveckling och förändring.

 

Annica Granlund – medlemsansvarig

Virginia Beach 5 oktober 2014