Network Menu

Versamhetsberättelse 2018

SWEA VIRGINIA BEACH ÖAMERCAS VIR
2018

INLEDNING Ännu ett år har gått för SWEA Virginia Beach, även detta år har vår relativt lilla förening anordnat mycket roliga aktiviteter, filmfestivaler och julbasar, alla lyckade tillfällen för oss att sprida svensk kultur.

STYRELSE Årsmötet hölls på Il Giardion, vi var 18 medlemmar som bjöds på god mat och dryck. Styrelsen tillsattes då och har under året sett ut som följer:

Lotta Bjuve​​ Ordförande tom maj
Stella Gedda​​ Vice ordförande tom maj / Ordförande from maj / Aktivitetsansvarig
Anna Lissnils​​ Kassör

Annie Falkenby​​ Sekreterare

Malin Ferguson​​ Medlemsansvarig

Sofi Asmundsson​ Ledamot / Vice Ordförande from maj

Anna Strandbacke​ Ledamot

Monica Timm​​ Webbansvarig

Vi har haft 7 styrelsemöten under året.

MEDLEMMAR Vi hade vid årskiftet 32 medlemmar. Medlemsavgiften är 45 dollar.

MEDLEMSINFORMATION Monica har jobbat hela året med hålla hemsidan uppdaterad. Vi har använt Evites till våra evenemang och det fungerar bra. Stella har skickat ut dessa och har även skapat och uppdaterat ett Instagram konto. Även Facebook sidan har uppdaterats mycket flitigt. Lotta och Stella har varje månad skrivit Månadsbrev vilka har varit väldigt informativa och trevliga att läsa.

AKTIVITETER  Swea året startade den 20 februari med vårt årsmöte, styrelsen hade träffats för ett par möten tidigt i januari för att se till att det fanns en styrelse och budget inför det kommande året. Årsmötet hölls på Il Giardino, mötesdelen avklarades snabbt och effektivt och kvällen övergick i en glad tjejmiddag med mycket prat och skratt.

Årets första SWEA aktivitet var ett besök på vandringsutställningen Terracotta Army. Sedan var det dags att, som sig bör, att fira våffeldagen. Den 20 mars med god uppslutning hemma hos Madeleine, bytte vi böcker och åt goda våfflor tillsammans. En vecka senare var det dags för årets första filmkväll, vi var ett gäng som träffades hemma hos Anna L och tittade på Solsidan.

Den 10 april var vi en grupp som åkte tillsammans upp till Williamsburg och åt lunch på Blue Talon Bistro, god mat, trevligt sällskap och det är alltid roligt att åka till fina Williamsburg. Några dagar senare träffades flera av oss på Chicks Oyster Bar för en after work. Mot slutet av april blev SWEA Virginia Beach inbjudna av InterNations, ett nätverk för expats över hela världen, på Happy Hour på Hot Tuna.

Och så blev det sommar! Den inledde vi med ännu en lunch i Williamsburg, vi var en glad skara som mötes och samåkte till Williamsburg för lunch och promenad. Året nationaldag firades på Chics beach – flera medlemmar med barn träffades tidigt för lek och picknick, fler anslöt senare under dagen och njöt av den fina solnedgången tillsammans. Sen var det dags för midsommar igen, i år firades denna högtid i Mount Trashmore park. Som vanligt var det god uppslutning, och dagen innehöll allt som hör en svensk midsommar till, familj, vänner, god mat, dans, sol, en rejäl regnskur och mygg.

Den 19 juli var vi en grupp som träffades på Sunset on the river för att lyssna på musik, njuta av den fina utsikten och umgås. Vi kunde under kvällen också köpa god tysk mat från Anna L foodtruck.

I oktober var det dags för SWEAs sjätte filmfestival, och även i år gjordes ett fantastiskt jobb med Gunilla och Anette i spetsen. I år visade vi ”Borg”. Volvo Penta, Anders Williams Companies och Ocean Sands mfl sponsrade evenemanget generöst även i år. Anette och Gunilla med hjälp av flera sweor anordnande även i år tre filmvisningar för att fira Ingmar Bergman 100 år. Tillsammans med NARO Cinema i Norfolk visades ”Autumn Sonata”, ”Smile of a Summer Night” och ”Wild Strawberries”.

I början av november var vi ett stort gäng som tillsammans åkte över till Newport News och tittade på Abba the Concert, en rolig kväll när vi fick lyssna till alla fantastiska ABBA klassiker.

Efter allt detta var det dags att sadla om inför julen. Julbasarskommiteen jobbade under hela året med planering och inköp. Malin F var vår inköpschef även i år och hon fortsätter att gör ett kanonjobb, vi hade även i år mycket fina varor att erbjuda våra besökare.

Sen drog vi i gång, först med Sons of Norway’s basar (sjätte gången i ordningen) den 3:e november. Mycket folk som vanligt och ett bra tillfälle för oss att göra reklam för vår egen basar. Vi känner oss nu som hemma där och det känns som att de ser oss som en viktig del av deras basar vilket är väldigt roligt.

Med ett kort uppehåll för Thanksgiving, var det sedan dags för vår julbasar. Med hjälp av tuff rekrytering av Monica, fick vi mycket engagerade folk även i år. Vi började redan på torsdagen med att förbereda nere vid kyrkan. På fredagen var vi tillbaka för att sätta upp alla bord, stånden, dukar och till sist alla produkter. Luciatåget (under Alexandras ledning även i år, tack!) kom också för en generalrepetion. Lördagen blev en succé men många besökare och stor entusiasm. Även detta år fick vi hjälp av flera ur det s.k. SWEA livgarde, barn, respektive och vänner. Vi hade ett bakbord, mycket rolig mat och alla de fina produkterna. Även i år fick vi ihop en otroligt fin och välbesökt basar som vi alla kanvara stolta för!

Året avslutades med en väldigt trevlig tillställning i filmkommitténs och julbasarkommitténs ära. Tack till Anette som lånade ut sitt fina strandhus till oss, blev en väldigt roligkväll då vi tillsammmans tackade och firade årets lyckade event. Tack också till Christer Persson  som under kvällen delade med sig av några historier om hans vän Björn Borg.

Vi sweor som har barn har under året setts och hittat på roliga aktiviter tillsammans, bla var vi alla bjudna till Alexandra på fika och bad i deras pool, väldigt roligt för alla barn (och vuxna) att träffas och umgås.

I juli sa vi hej då till Lotta Bjuve med familj, Lotta har varit en väldigt engagerad och stor del av SWEA under åren familjen har varit här. Vi firade av henne med middag och många skratt på Press Wine Bar den 6 juli. Vi sa även hej och hej då till Anna Strandbacke som i början av året gick med i styrelsen med stort engagemang men som efter några månader pga flytt lämnade, även det väldigt tråkigt då det alltid är roligt att få in nya i gruppen.

Swea Virginia Beach har under året firat 15 år, tänk att vår lilla förening har funnits så länge! Den 14 november firade vi med bubbel och god mat på Press Wine Bar.

Tusen tack till er alla som är med och engagerar er, hjälper till och fortsätter stödja oss i vårt mål att sprida och dela med oss av svensk kultur!

DONATIONER
Inget att rapportera i år.